Klinika Radovani

Ne ju rikthejmë dëgjimin .......

   Mireseerdhet
 

ZGJIDHNI CILESINE SIEMENS

Vendosja e aparatit (aparateve) te degjimit eshte nje vendim i rendesishem qe permireson dukshem jeten e perdoruesit.
 

Investoni ne nje emer te madh si Siemens!


Perse Siemens?             Mbi historikun e Siemensit

   

Ne jemi te paret.....

Klinika jone eshte e para klinike qe ka trajtuar profesonalisht aparatet e degjimit ne Shqiperi. Qe me 1998, ajo ka ardhur duke e rritur vazhdimisht cilesine e sherbimit, duke fituar besimin e mijera pacienteve. Qe nga viti 2007 klinika yne perfaqeson ne Shqiperi firmen "SIEMENS" , e cila prodhon aparatet e degjimit me cilesore ne bote prej me shume se 130 vitesh...... (lexo me teper)

 

Profesor Dr. Radovani eshte themeluesi i klinikes sone dhe ka dhene nje kontribut te shquar ne zhvillimin e audioprotezise ne Shqiperi duke harmonizuar mjeksine me tekniken elektronike. Ne vijim eshte curriculum...( lexo me teper )

 
                            Aparate Degjimi


 
Gjeni aparatin e pershtatshem
per nevojat tuaja
 Njihuni me aparatet brenda veshit
 
 

Rënia e aftësisë së dëgjimit në të moshuar njihet si presbiakuzi dhe kjo rënie bëhet më e shprehur duke kaluar mosha. Jo vetëm kaq, por kur vendosja e aparateve të dëgjimit nuk bëhet me kohë, ndodh një dukuri........( lexo me teper )
 
 
 


 
 

Si klasifikohen reniet e degjimit?

Reniet e degjimit klasifikohen sipas pjeses se veshit te demtuar, si konduktive, sensori-neurale apo mikse, sipas shkalles se renies se degjimit, si renie te lehta, te mesme apo te renda etj. (..me shume per reniet e degjimit )
 
 
 

Femijet dhe reniet e degjimit

Nëse fëmija juaj diagnostikohet me renie degjimi duhet ta dini qe nuk jeni te vetmit. Shumë prindër fëmijëve me renie dëgjimi....
 
 
 
 

A kam renie degjimi?

Testoni degjimin tuaj me anen e nje pyetesori te thjeshte.
 
( pyetesori )
 
 


 
Është një term me shtrirje të gjerë në fushën e audiologjisë, specialitet që lindi nga otorinolaringologjia dhe u shkëput këto vitet e fundit plotësisht në vete.
 

 


 

 
 

 

 

 

 

 

                Artikuj mbi problemet e degjimit


Sa e rendesishme eshte vizita tek specialisti degjimit?

Para vitit 1990 Ministria e Shendetesise sillte nga jashte nje pakice aparatesh degjimi pa asnje lloj konsultimi.......(lexo me teper)

 

Tashme dihet qe reniet e degjimit jane te pranishme ne rreth 10% te popullesise. Per me teper, ne shume vende......(lexo me teper)
 
Statistikat tregojne qe 17 % e popullsise boterore degjojne tinguj qe ne fakt nuk ekzistojne. Ata vuajne nga......( lexo me teper) 
Koha me e rendesishme per femijen qe te mesoje te foluren jane tri vitet e para te jetes. Ne fakt.......( lexo me teper )
 
 
 

 
Sot në vendin tonë i pari që bije në kontakt me një fëmijë autik është mjeku ORL, i cili gabimisht mund ta vlerësojë si një fëmijë që nuk dëgjon.......( lexo me teper )
 
 
 
 
 
 
Rreth 36 milion amerikanë vuajnë nga rënie të aftësisë së dëgjimit në shkallë të ndryshme dhe nevoja për riaftësimin varet nga patologjia që e ka shkaktuar .......( lexo me teper )

 

 

 
 
 
   
 
                                                                                                                                             Copyright 2007 Klinika Radovani